Ekologiska väskor, ryggsäckar och necessärer

Vi designar och låter sy upp våra egna ekologiska ryggsäckar och midjeväskor tillsammans med OMOM, ibland har vi likadana mönster, ibland olika. Genomtänkt klassisk design i lekfulla mönster. Väskorna är gjorda av grov bomullscanvas, ett material som bara kommer bli vackrare med åren. Alla accessoarer som knäppen mm. - är i metall. På insidan gömmer sig flera välplanerade fickor.
Våra tillverkare:
Det finns också mycket att säga om vår tillverkare, som sedan de startade för 8 år sen har etablerat en arbetsplats som sticker ut från ett annars, hårt arbetsklimat i textilbranchen i Indien. Men med en drivkraft att vara något annat, har de valt att arbeta på ett alternativt sätt med löner, arbetstid och med en säker arbetsplats för hantverkarna. Certifieringar och medlemskap som de har och arbetar med är SEDEX, Smeta, SA8000 Standard and Certification System, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018. Just nu håller de på att bygga en ny lokal, med solceller och regnvattenreningssystem för att göra platsen än mer i linje med miljöaspekten. Det nya huset blir också anpassat och tillgängligt för rullstolar då de vill kunna anställa och ge ekonomiska möjligheter till hantverkare som annars har svårt att få jobb på grund av funktionsnedsättningar.
Återplantering av Mangrove.
En annan viktig del av deras arbete handlar om deras samarbete med Prameya Foundation.
Prameya Foundation är en ideell organisation som strävar efter att främja miljömässig hållbarhet genom olika samhällsutvecklingsprojekt. Deras fokus ligger på skolundervisning, kompetensutveckling och agroturism för att främja självförsörjande ekobyar. Genom att köpa en väska från oss stöttar du Prameya Foundation och deras skola Paathshala. Du stöttar också deras miljöbevarande program i området Sundarban, ett floddelta mellan Indien och Bangladesh, där en av världens största mangroveskogar finns. För varje väska du köper av oss i den här kollektionen så planteras mangrove i området, som en del i det mijöbevarande programmet. Mangrove är inte ett specifikt träd utan är en samling träd och buskar som lever i salt eller bräckt vatten. Mangrove absorberar och lagrar mellan 6 och 8 gånger mer koldioxid än regnskog och ger därför enorma fördelar på utsläpp. Förutom det djurliv som behöver mangroveskogen så är det även till hjälp mot ökade havsnivåer och cykloner. Prameya är väldigt engagerade i att motverka klimatförändringarnas effekter och underlätta samexistensen mellan människor och naturen, där plantering är en del av arbetet.

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen